sâmbătă, 1 septembrie 2007

BEREA - beneficii

Consumata regulat si fara a depasi una, doua doze zilnic, berea constituie un mijloc de aparare impotriva accidentelor cerebrale, infarctului sau a diabetului, cauze majore de mortalitate pe mapamond.COMPOZITIE
Valoarea berii este data de bogatia de glucide (in special zaharuri lente) si minerale (potasiu, fosfor si magneziu), care se gasesc in forma solubila, usor de asimilat de organism. Datorita fermentarii cerealelor care o compun, berea contine in cantitati mici etanol, derivat al alcoolului, dextrine si aminoacizi care contribuie la buna desfasurare a arderilor din organism. Vitaminele B1, B2, B6 si PP intaresc sistemul imunitar, mentin flora intestinala si contribuie la frumusetea parului, unghiilor si pielii, luptand cu acneea si eczemele.
BENEFICII
Etanolul favorizeaza producerea colesterolului “bun”, diminuandu-l in acelasi timp pe cel “rau” (LDL), fapt care ne fereste arterele de depunerea grasimilor pe pereti (ateroscleroza). Ca si vinul, berea ne protejeaza de bolile cardiovasculare, mai ales de infarct si limiteaza riscul aparitiei diabetului de tip 2 (non insulino-dependent) si a fenomenului de rezistenta la insulina. Deoarece berea contine humulina, un principiu activ care previne degradarea oaselor, suntem scutiti de instalarea osteoporozei, boala frecventa la femei dupa menopauza. In plus, lupulina din bere ne ajuta sa ne pastram calmul iar fosforul incetineste distrugerea celulelor creierului.

Un comentariu:

adi_ocs spunea...

Bine ai venit! Foarte educativ post-ul asta:)